Sort snak eller grøn handling?

 

De store partier pynter sig med lånte grønne fjer, og handler for lidt. 

 

Socialdemokratiet foreslår en flyafgift på kun 13 kroner. Venstre vil slet ikke indføre en afgift. Jeg vil følge andre landes eksempel, og have en flyafgift, der rammer de lange ruter med 300 kroner. Mette Frederiksen afviser kategorisk at lade CO₂-tunge fødevarer som fx oksekød stige i pris. Venstre vil slet ikke love en CO₂-afgift på landbruget. Og selvom det skader klimaet, har både Venstre og Socialdemokratiet åbnet for at sænke afgiften på den sorte naturgas.


Klimakrisen er den største og mest komplekse krise, vi skal løse. Men den rummer også enorme muligheder for at skabe forandring for det bedre. Nok er Danmark kun et lille land, men hvis vi handler modigt, kan vi inspirere resten af verden med vores eksempel og erfaring. Vi gjorde det med vindenergien - nu skal vi i mål med hele omstillingen.  

Grøn, før jeg er rød eller blå


Jeg er far til to små børn. Den ene går i skole og den anden i børnehave. De kan lide slik, leg og en tur i Zoo. Men når jeg overvejer den fremtid de går i møde, bliver jeg næsten forpustet over de udfordringer, de risikerer at skulle kæmpe med. For kloden brænder, og det er vores børn, der risikerer at betale prisen. Det er derfor jeg er politiker. Fordi jeg skylder mine børn, at kæmpe for en grøn fremtid.


Politikere skal have modet til at være grønne, før de er røde eller blå. Det kræver, at du stemmer på et parti, og gerne personligt på en politiker, der ikke snakker sort, men handler grønt. På den måde kan vi sammen presse den næste regering til større grønne resultater.


Jeg har siddet i Folketinget, og som radikal klimaordfører var jeg med til at forhandle 6 millioner ton CO2-reduktioner i hus og lægge fundamentet for en dansk CO2-afgift. Stod det til regeringen havde aftalerne været langt mindre og 70 pct. målet ville være helt uden for rækkevidde. De satsede på hockeystaven og på at sende problemet videre til vores børn.


Jeg vil derimod være fremtidens grønne stemme - og give et bedre samfund videre til de næste. Kig lidt rundt på hjemmesiden, og læs mere om, hvordan jeg ønsker at trække Danmark i en grønnere, stærkere og friere retning.

Og har du spørgsmål, så tøv ikke med at række ud. Her eller på Facebook. 

- Ruben Kidde, folketingskandidat for Radikale Venstre i Københavns Storkreds