Ruben KiddeJeg vil være fremtidens stemme


Jeg er barn af en dansk mor og en jamaicansk far, jeg først lærte at kende som 24-årig. Som enlig forsørger bragte min mor store ofre for at give mig de bedste vilkår i livet. Det var ikke altid let, og til tider var pengene små, men vi klarede det sammen.

 

På samme måde vil jeg gå langt for at overlade en grønnere, friere og stærkere verden til mine to børn. Hvis du spørger mig, hvorfor jeg ofrer dage og nætter på politik, med de knubs det giver, er svaret, at jeg gør det for dem. Fordi jeg nægter at sende regningen videre til børneværelset.

 

Danmark og verden står overfor mange vilde og skræmmende problemer.

Krig, corona og klimakatastrofer har stjålet alt for meget liv de sidste år.

Jeg forstår den angst og de bekymringer det skaber.

 

Men det politiske svar på truslerne må ikke bare blive et ekko af den frygt vi føler. For så risikerer vi at tabe kontrollen og miste det, der bedst ved os som samfund. Den nuværende regering har mistet kontrollen for ofte. Den nuværende regering har mere blik for at sikre magten med egne mærkesager eller lejlighedsvise grønne taler - end reelt at løse de store problemer som klimakrisen. Jeg mener, at håb, visioner og hårdt arbejde er den eneste vej frem.

 

Der er kun få ”drømmere” i dansk politik, og de der findes, bliver ofte slidt ned af den iltfattige kultur der findes i lokalerne på Christiansborg. Men jeg er både en drømmer og jeg kan mit politiske håndværk til fingerspidserne med over 10 års erfaring på og udenfor Christiansborg. Mit mål i politik er at omsætte drømme til virkelighed, uanset hvor længe jeg skal kæmpe.

 

Ægte lederskab i politik er både at forstå de problemer, som konfronterer os, og gribe de muligheder de giver os. For når vi falder, skal vi op på benene hurtigt igen.

 

Den forfærdelige trussel mod øst giver os mulighed for at knytte tættere bånd i Europa og styrke vores alliancer. Danskernes håndtering af Coronakrisen har vist, at vi kan løse enorme udfordringer sammen. Vi skal lade os inspirere til at løse klimakrisen med lige så stor kraft.

 

Klimakrisen er den største og mest komplekse krise, vi skal løse. Men den rummer også enorme muligheder for at skabe en bedre verden og et bedre liv for den enkelte, hvis vi handler klogt.

 

Nok er Danmark kun et lille land, men hvis vi handler modigt, kan vi inspirere resten af verden med vores eksempel. Politikere skal have modet til at være grønne, før de er røde eller blå. Her har statsministeren og Socialdemokratiet fejlet, og de skal lægge kursen om efter næste valg.

 

Jeg har siddet i Folketinget tidligere, og fra 2020-21 var jeg som radikal klimaordfører med til at forhandle 6 millioner ton CO2-reduktioner i hus og lægge fundamentet for en dansk CO2-afgift. Stod det til regeringen havde aftalerne været langt mindre og 70%-målet ville være udenfor rækkevidde. De satsede på hockeystaven og på at sende problemet videre til yngre generationer.

 

Jeg vil derimod være fremtidens stemme.

 

Lige nu er jeg, ved siden af mit civile job, medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. Jeg er formand for undervisningsudvalget og sidder i børneudvalget samt kommunens grønne udvalg.

 

På Frederiksberg fungerer samarbejdet mellem Radikale Venstre og Socialdemokratiet langt bedre, end på den nationale scene. Her har vi sammen erstattet 112 års konservativt styre med et nyt SR-makkerskab på midten med en klar retning mod forandring. Og det der især forener os, er klima, miljø, børn, skole, økonomisk ansvarlighed, åbne beslutninger samt kærlighed til vores by og hovedstad.

 

Kontrasten er stor til den S-regering vi kender nationalt som de sidste år har bidraget til ”hovedstads-bashing”, klimanøl, udlændingestramninger, grundlovsbrud og slettede sms’er. Regeringen har været mere optagede af at flytte flygtninge til Rwanda og studerende ud af hovedstaden, end af at levere på deres egne valgløfter. Fx har de været fodslæbende med omstillingen fra fossilbiler til elbiler – og de har svigtet valgløftet om at ville fjerne Bispeengbuen.  

 

Alt dette har skabt en tillidskrise mellem Socialdemokratiet og Radikale Venstre, som betyder at vi radikale ikke vil acceptere en socialdemokratisk et-partiregering efter næste valg. Statsministeren må enten dele magten med flere og træffe åbne beslutninger, eller give stafetten videre. 

 

Men jeg tror på at krisen med den siddende regering giver os nye muligheder for en bedre retning for Danmark efter næste valg. Hvor en regering ser bort fra yderfløjene og tager ansvar for at genskabe tilliden til det politiske system. Og hvor vi griber de mange muligheder, vi har for at skabe en fantastisk fremtid!